• Uitstekende kwaliteit
  • Voordelig
  • Eigen productie
  • Persoonlijk

x-up / S+W

De maand September verdiepten we ons in de vakterm "x-up / S+W".

x-up / S+W

x-up / S+W

Als je zo leest zou je denken, wiskundig. Maar dit staat voor 2 up, 4 up of S+W en zijn dagelijkse woorden in de grafische voorbereiding. Een misser in het aan up heeft zeer grote consequenties voor niet alleen de uiteindelijke prijs.

We maken daarbij wel onderscheidt tussen een indelingsvel of inslagschema. Een inslagschema is een schema dat aangeeft hoe de pagina's op het drukvel moeten worden geplaatst. Doel daarvan is dat ze na te zijn gevouwen en gebrocheerd op de juiste volgorde komen. Een inslagschema wordt dus door drukkers en binders gebruikt om bedrukte vellen papier na vouwen en snijden te vormen tot kranten-, boek- of tijdschriftenkaternen. Maar als het een aanduiding betreft om aan te geven per hoeveel exemplaren een drukbeeld op een drukvel moet komen te staan worden de term 2 up, 4 up, schoon en weer (S+W) gebruikt. We spreken dan over een indelingsvel

Bij 'internetdrukken' worden er vaak verschillende orders op een drukvel gecombineerd. Dit houdt in dat een drukvel vol wordt gezet met verschillende orders. Wij houden dan wel rekening met de bedrukking. Gelijke bedrukkingen worden dan zoveel mogelijk volgens vooraf vastgelegde procedures geplaatst op het drukvel. Hierdoor wordt voorkomen dat het verschil in inktafname van invloed is op de kwaliteit.

Het is dan ook bijzonder belangrijk om vooraf een goede indeling te maken en het drukvel zo optimaal mogelijk te gebruiken. Daarbij moet je ook rekening houden met de afwerking. Dus zeker niet alleen de efficiëntste indeling, ook de beste i.v.m. de uiteindelijke kwaliteit.

Wil je meer weten over dit onderwerp. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te plaatsen.

Contact

053 - 203 21 82053 - 203 21 82

degoedkoopstedrukkerij.nl
Het Wolbert 33
7547 RA Enschede
info@degoedkoopstedrukkerij.nl

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

0 producten

0,00

0,00 incl. BTW